Skip to content

Bun2Bun selvitti hampurilaistensa ilmastokuorman

Lihaton lokakuu meni jo, mutta ilmastotoimet jatkuvat. Julkaisimme lokakuussa Aterian Ilmastolaskurin, joka on otettu käyttöön jo 24 ravintolassa ja vielä useammassa ravintolan toimipisteessä osana Ilmastoannos-kampanjaa. Kampanjassa annokset, joiden hiilijalanjälki alittaa 1 kg CO2e, saavat tunnustukseksi Ilmastoannos-merkin. Yksi laskurin käyttöönottaneista ravintoloista on hampurilaisistaan tunnettu Bun2Bun.

Vegaanisia hampurilaisia tarjoava Bun2Bun osallistui Ilmastoannos-kampanjaan. Apuna päästöjen selvittämisessä toimi OpenCO2.net-pohjainen Aterian Ilmastolaskuri. Ilmastoystävällinen liiketoiminta ei rajoitu ainoastaan kampanja-aikaan, vaan ketju tarjoaa ympäri vuoden kestävän kehityksen mukaista ja ilmastoystävällistä ruokaa.

Bun2Bunin toimitusjohtaja Pasi Hassinen toteaakin, että laskurin käyttöönotto on lähinnä vahvistanut käsitystä oikeiden raaka-aineiden valinnasta ja annosten ilmastoystävällisyydestä. Laskurin käytössä kehuja saa sen helppokäyttöisyys ja se, että annoksen päästöjen tarkkailu ei jää ainoastaan raaka-aineiden tarkasteluun, vaan huomioon otetaan myös muun muassa sähkönkulutus.

”Laskurin käyttöönoton jälkeen voimme hyvällä omallatunnolla sanoa, että annostemme päästöt ovat noin neljänneksen verrattuna perinteiseen kerroshampurilaiseen.” sanoo Hassinen.

Vuonna 2018 suomalaisen hiilijalanjälki oli keskimäärin 10 300 kg CO2e vuodessa*, tästä noin 18 prosenttia syntyi ruokailusta. Tämä tarkoittaa henkilöä kohden reilua 5 kg CO2e päästöjä per päivä. Vaikka kaikkia päästöjä emme voikaan nollata, on pienten ilmastoystävällisten tekojen merkitys päästökehityksen kannalta suuri.

*Lähde: Sitra: Keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki (2018) https://www.sitra.fi/artikkelit/keskivertosuomalaisen-hiilijalanjalki/

Aterian Ilmastolaskuri auttaa selvittämään aterioiden ilmastopäästöt ja vertailemaan eri raaka-aineiden ja tuotantomuotojen vaikutusta päästöihin. Tutustu Aterian Ilmastolaskuriin.