skip to Main Content

OpenCO2.net – työkalut hiilijalanjälkilaskentaan 

OpenCO2.net-hiilijalanjälkialusta on Suomen kattavin työkalu yritysten hiilijalanjälkityöhön. Alusta on kehitetty vuodesta 2016, jotta jokainen saisi luotettavaa hiilijalanjälkitietoa. Alustan avulla yritykset voivat määrittää ja seurata tuotteiden ja organisaatioiden hiilijalanjälkiä, mallintaa erilaisia hiilijalanjälkiskenaarioita, laskea tuotteiden positiivisen ilmastovaikutuksen (hiilikädenjäljen) sekä tarkastella yli 2 700 eri päästökerrointa.

Mitä OpenCO2.netillä voi tehdä 

OpenCO2.net on selainpohjainen palvelu, joka tarjoaa työkalut hiilijalanjäljen laskentaan ja päästöseurantaan sekä skenaariotyöskentelyyn. Hiilijalanjälkilaskurien avulla voit laskea yrityksen, tuotteen, palvelun tai tapahtuman hiilijalanjäljen. Laskenta perustuu laajaan päästötietokantaan, joka sisältää noin 2700 Suomen olosuhteisiin soveltuvaa yleisesti käytettyä päästökerrointa.

Valittavanasi on PRO-käyttöoikeus ja tarpeisiisi räätälöidyt ilmastolaskurit. Kaikilla maksullisilla palveluillamme voit tehdä niin monta laskentaa kuin haluat, vain taivas on rajana.

Hankkimalla PRO-käyttöoikeuden sinulla on pääsy kaikkiin OpenCO2.netin työkaluihin ja päästökertoimiin. Saat käyttöösi standardien mukaiset hiilijalanjälkilaskurit, laajan päästötietokannan, päästöseurannan, päästöskenaario-työkalun ja hiilikädenjälkilaskurin. Suosittelemme tätä vaihtoehtoa niille, jotka tuntevat päästölaskennan periaatteet ja laskennassa tarvittavat standardit.

Toteutamme myös yksilöllisiä ilmastolaskureita tarpeisiisi. Ilmastolaskurit ovat kaikista helppokäyttöisin muoto selvittää esimerkiksi aterian tai tuotteen kasvihuonekaasupäästöt. Suosittelemme ilmastolaskuria erityisesti pk-yrityksille, joiden on tuotettava päästötietoa asiakkailleen, rahoittajilleen tai muille sidosryhmille.

Teemme hiilijalanjälkilaskentaa myös toimeksiantona.

Mihin OpenCO2.net pohjautuu 

Laskurimme pohjautuvat maailman tunnetuimpiin ja eniten käytettyihin standardeihin. Organisaatiokohtainen hiilijalanjälkilaskuri pohjautuu Greenhouse Gas Protocol -standardeihin ja tuotekohtainen hiilijalanjälkilaskuri pohjautuu ISO 14067 -standardiin.

OpenCO2.netissä on noin 2700 Suomessa yleisesti käytetyn tuotteen ja palvelun päästökertoimet. Olemme keränneet päästökertoimet parhaista saatavilla olevista tietolähteistä, kuten tilastoista, tutkimuslaitosten julkaisuista ja tieteellisistä artikkeleista. Osan päästökertoimista saamme suoraan yrityksiltä, jotka ovat laskeneet tuotteelleen tai palvelulleen hiilijalanjäljen. Lisäämme ja päivitämme kertoimia kaksi kertaa kuukaudessa.

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Ota yhteyttä asiantuntijaamme ja mietitään yhdessä mikä OpenCO2.net-laskuri sopisi parhaiten organisaatiollesi.

clonet-anna-gaib

Anna Gaib, kestävän kehityksen palveluiden päällikkö
anna.gaib(at)clonet.fi
+358 40 734 1432