skip to Main Content

Koulutukset

Vahvista yrityksesi ja työntekijöidesi innovaatiokyvykkyyttä koulutuksillamme. Toteutamme vastuullisuus-, ilmasto- ja hiilijalanjälkilaskentakoulutuksia johtoryhmille ja henkilöstölle. Voit valita koulutuksen jo valmiista paketeistamme tai ottaa meihin yhteyttä, niin räätälöimme koulutuksen tarpeitasi vastaavaksi.

Tutustu valmiisiin koulutuspaketteihin alla.

Ilmastokoulutus

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille käsitys ilmastopolitiikan nykytilasta ja sen vaikutuksista yrityksen liiketoimintaan. Koulutuksen aikana käydään läpi myös alan peruskäsitteistö ja annetaan eväitä ilmastokysymysten huomioon ottamiseksi yrityksen liiketoiminnassa.

Sisältää Teams-palaverin (1/2 h), jossa sovitaan koulutuksen tavoitteista ja sisällöllisistä painotuksista, sekä esitysaineiston valmistelun ottaen huomioon toimialakohtaiset painotukset. Esitysaineisto jaetaan osallistujille pdf-muodossa.

Kurssi kestää tunnin, kouluttajana toimii Sari Siitonen. Hinta on 1 500 eur + alv. 24 % sekä mahdolliset matkakustannukset.

Hiilijalanjälkikoulutus

Koulutuksen tavoitteena on antaa käsitys hiilijalanjälkilaskennan nykytilasta. Koulutuksen aikana käydään läpi alan peruskäsitteistö ja syvennytään hiilijalanjäljen määrittämisen merkitykseen liiketoiminnalle; kuinka organisaatio saa parhaimman hyödyn hiilijalanjälkilaskennasta.

Sisältää Teams-palaverin (45 min), jossa sovitaan esityksen tavoitteista ja sisällöllisistä painotuksista, sekä esitysaineiston valmistelun ottaen huomioon toimialakohtaiset painotukset. Esitysaineisto jaetaan osallistujille pdf-muodossa.

Kurssi kestää kaksi tuntia, kouluttajana toimii Sari Siitonen. Kurssin hinta on 2 500 eur + alv. 24 % sekä mahdolliset matkakustannukset.

Hiilijalanjäljen laskenta -koulutus

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille käsitys hiilijalanjäljen strategisesta merkityksestä sekä valmiudet hiilijalanjäljen standardien mukaiseen määrittämiseen ja kompensointivaihtoehtojen vertailuun. Ennakkotehtävien avulla vahvistetaan kytkentää osallistujien omaan työhön.

Sisältää Teams-palaverin (1 tunti), jossa sovitaan esityksen tavoitteista ja sisällöllisistä painotuksista, sekä esitysaineiston valmistelun ottaen huomioon toimialakohtaiset painotukset. Esitysaineisto jaetaan osallistujille pdf-muodossa. Koulutukseen osallistujille laaditaan lisäksi ennakkotehtävät, jotka voidaan käydä läpi koulutuksen aikana.

Kurssi kestää yhteensä kolme tuntia, kouluttajana toimii Sari Siitonen. Hinta kurssille on 3 500 eur + alv. 24 % sekä mahdolliset matkakustannukset.

Työpaja: Ilmastotyö yrityksen strategiassa

Kaksiosaisen työpajan tarkoituksena on saada osallistujat innostumaan yrityksen ilmastotyöstä ja uuden ilmastomyönteisen liiketoiminnan kehittämisestä sekä avata esimerkkien avulla näkymää tulevaisuuden mahdollisuuksiin.  Ryhmätyöskentelyn avulla haetaan ilmastotyölle yhteisiä suuntaviivoja, joihin osallistujat voivat omassa työssään sitoutua.

Sisältää Teams-palaverin (1 tunti), jossa sovitaan työpajojen tavoitteista ja sisällöllisistä painotuksista, työpajojen fasilitoinnin ja esitysaineistojen valmistelun ottaen huomioon toimialakohtaiset painotukset. Esitysaineistot ja työpajamuistiot jaetaan osallistujille pdf-muodossa.

Työpajan kesto on yhteensä neljä tuntia (2h + 2h) ja fasilitaattoreina toimivat Sari Siitonen ja Anna Gaib / Roosa Jaakkola. Työpajan hinta on 4 500 eur + alv. 24 % sekä mahdolliset matkakustannukset.

PK-yrityksen ilmastostrategiatyön käynnistäminen

Työssä käydään läpi yrityksen arvot, toiminnan tarkoitus ja tulevaisuuden visio sekä analysoidaan toimintaan vaikuttavia megatrendejä. Nykytila-analyysin pohjalta asetetaan tavoitteet yrityksen ilmastotyölle ja suunnitellaan prosessi hiilijalanjäljen määrittämiselle, päästöseurannalle ja luotettavalle päästökompensoinnille ja sen kustannuksille. Lisäksi arvioidaan mahdollisuuksia kehittää ilmastomyönteistä liiketoimintaa, jolla yritys voi kasvattaa positiivista hiilikädenjälkeään.

Työ toteutetaan tiiviissä yhteistyössä yrityksen avainhenkilöiden kanssa. Työhön sisältyy aloitus- ja päätöstyöpajat. Työn tulokset esitetään pdf-muotoisessa raportissa.

Työn toteuttajat ovat Sari Siitonen, Anna Gaib ja Roosa Jaakkola. Hinta on 6 000 eur + alv. 24 % sekä mahdolliset matkakustannukset.

Haluatko kuulla lisää palveluistamme?

Ota yhteyttä asiantuntijaamme tai täytä yhteydenottolomake ja suunnitellaan yhdessä tarpeitasi vastaava koulutus.

Clonet, Sari Siitonen

Sari Siitonen, toimitusjohtaja
sari.siitonen (at) clonet.fi
+ 358 40 761 5221