skip to Main Content

Nollapäästöpäivä: pk-yritysten ilmastobisnes kasvussa

Torstaina 21.9. vietetään kansainvälistä Nollapäästöpäivää. Nollapäästöpäivän tavoitteena on kiinnittää huomiota haitallisiin ilmastopäästöihin ja henkilökohtaisiin kulutusvalintoihin antamalla maapallolle ”vapaapäivä” fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Myös monet pk-yritykset ovat entistä valveutuneempia omasta roolistaan ilmastonmuutoksen hillinnässä. Ne näkevät hiilijalanjälkensä pienentämisen osana vastuullista yritystoimintaa ja haluavat tarjota asiakkailleen ilmastoystävällisiä tuotteita ja palveluja.

EK:n toteuttaman kyselytutkimuksen mukaan kuluttajat ovat se kohderyhmä, mikä kannustaa pk-yrityksiä kaikkein eniten ilmastobisneksen suuntaan. Kyselyyn vastanneista jo lähes kolmannes on ilmasto-orientoituneita eli pitävät ilmastonmuutosta merkittävänä tekijänä liiketoiminnalleen. Merkille pantavaa on, että ilmastobisnes ei ole enää pelkästään cleantech-yritysten varassa vaan myös perinteiset toimialat ovat hereillä.

Vaikka oman toiminnan päästöt olisivatkin suhteelliset pienet, ilmastotalkoisiin osallistuminen on monille pk-yrittäjille tärkeä arvokysymys. Pk-yritykset voivat olla kokoaan merkittävämpi tekijä ilmastopäästöjen vähentämisessä. Tuotteistamalla ilmasto-osaamistaan myös asiakkaiden käyttöön, voivat ne tuoda kuluttajien saataville vähäpäästöisiä tuotteita ja palveluja. Tarjonnan lisääntyessä vähäpäästöisten ratkaisujen kysyntäkin kasvaa.

Pk-yritykset tarvitsevat käytännön apua ja matalan kynnyksen väyliä edetäkseen ilmastobisneksessä. Tätä varten EK ja Clonet ovat avanneet www.ilmastobisnes.fi -sivuston, jolta löytyy muun muassa helppokäyttöisiä työkaluja ja vinkkejä päästöjen vähentämiseen ja uuden ilmastomyönteisen liiketoiminnan kehittämiseen. Sivuilta löytyy myös iso joukko suomalaisia pk-yrityksiä, jotka kertovat oman tarinansa ilmastobisneksestä.

Käy tutustumassa www.ilmastobisnes.fi -sivustoon ja jaa vinkkisi ilmastobisneksen kehittämiseen Twitterissä hashtagilla #ilmastobisnes!

Katso myös: Pk-yritysten Ilmastobisnes.fi -sivusto avattu

Lisätietoja:

Tuuli Mäkelä, EK, puh. 050 330 3245, etunimi.sukunimi@ek.fi, @tuulimakela
Sari Siitonen, Clonet Oy, puh. 040 761 5221, etunimi.sukunimi@clonet.fi, @SariSiitonen

This Post Has 0 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *