skip to Main Content
Ravintolat Aloittavat Annoslaskurin Kokeilun

Ravintolat aloittavat annoslaskurin kokeilun

Clonet valittiin syksyllä 2020 Mission Zero Foodprint –hankkeeseen, jossa tarkastellaan kuinka ravintoloiden hiilijalanjälkeä voidaan pienentää digitaalisilla ratkaisuilla. Kokeilun aikana Clonet pilotoi ja kehittää yksittäisen aterian hiilijalanjäljen määrittämiseen tarkoitettua laskuria hyödyntäen Clonetin OpenCO2.netin hiilijalanjälkialustaa. Laskurin avulla ravintolat pystyvät tarkastelemaan annosten aiheuttamia päästöjä ja kehittämään toimintaansa ilmastoystävällisempään suuntaan. Kokeilun keskiössä on laskurin kehittäminen yhteistyössä ravintoloiden kanssa. 

Nyt kokeilu on edennyt vaiheeseen, jossa ravintolat pääsevät kokeilemaan OpenCO2.net-pohjaista laskuria. Ravintolat kokeilevat laskuri maali-helmikuun ajan. Ravintoloiden oman toiminnan tutkimisen lisäksi tarkastelussa on kuinka päästötietoja voidaan käyttää sidosryhmäviestinnässä.

Lisätietoja projektista Mission Zero Foodprint -projektin sivuilla.