Skip to content

Asiakastarina: Profit Software halusi parantaa kestävän kehityksen luokitusta

Profit Software kehitti yhteistyössä Clonetin kanssa tiekartan ja askelmerkit kestävän kehityksen kehittämiseksi ja seurannan parantamiseksi.

Pohjoismainen pankki- ja vakuutussektoriin keskittyvä ohjelmisto- ja konsultointipalveluiden toimittaja, Profit Software, halusi parantaa kestävän kehityksen luokitustaan. Kehityskohteet jaettiin neljään eri kategoriaan: ympäristö, työ- ja ihmisoikeudet, etiikka ja kestävä hankintatoimi.

Clonet auttoi Profit Softwarea tunnistamaan tehokkaimmat toimet luokitusten parantamiseksi ja muodostamaan tiekartan parannuskeinojen toimeenpanoa varten. Tähän kuului muun muassa kestävän kehityksen mukaisien hankintakriteerien kehittäminen, kestävän kehityksen suoristusindikaattorien tunnistaminen, vastuullisuusraportoinnin sisällön suunnittelu ja erilaisten standardien ja parhaaksi tunnettujen käytäntöjen kartoittaminen. Tiekarttatyössä vertailtiin myös SDG-tavoitteita yrityksen liiketoimintaan. Lisäksi työ sisälsi tavoitteen yrityksen positiivisen kädenjäljen kasvattamiseksi. Työ perustui työpajatyöskentelyyn.

”Me Profit Softwarella uskomme, että ajamamme modernisaatio fintech-alalla johtaa vastuullisempaan tulevaisuuteen ja olemme kiinnostuneita vastuullisuustutkimuksesta. Projekti antoi meille hyvät ja konkreettiset työvälineet ja askelmerkit siihen, kuinka lähteä parantamaan kestävän kehityksen luokitusta.” sanoo Ilkka Starck, Profit Softwaren toimitusjohtaja.