Skip to content

OpenCO2.net huomioi myös biogeeniset päästöt

Kesäkuun alussa OpenCO2.net-hiilijalanjälkialustaa päivitettiin uusilla ominaisuuksilla. Uudet päästökertoimet ja hiilijalanjälkilaskureiden ominaisuus huomioida biogeeniset päästöt sekä tuotteisiin sitoutunut hiili auttavat yrityksiä entistä paremmin ymmärtämään päästöjä ja kehittämään ilmastomyönteistä liiketoimintaa.

Maksullisen PRO-version hiilijalanjälkilaskurin rakennetta päivitettiin huomioimaan myös biogeeniset päästöt ja tuotteisiin sitoutuneen hiilen. Näin laskurilla voi laskea tuotekohtaisia hiilijalanjälkiä entistä yksityiskohtaisemmin. Laskurin käytettävyyttä myös parannettiin kehittämällä eri laskentojen ryhmittelyä.

Myös laskureiden räätälöintityökalua kehitettiin niin, että nyt voimme tehdä helppokäyttöisiä ilmastolaskureita eri toimialoille. Räätälöidyt laskurit sopivat parhaiten pk-yrityksille ja sellaisten tuotteiden ilmastovaikutusten laskemiseen, joilla on nopea kierto. Kehitämme yhteistyössä ravintoloiden kanssa ateriakohtaista annoslaskuria Forum Viriumin Mission Zero Foodprint -hankkeessa.

Toukokuun aikana PRO-päästötietokantaan lisättiin useita, erityisesti tekstiilimateriaalien, päästökertoimia. Myös hakuominaisuuksia päivitettiin. Päästökertoimia hakiessa hakua voi nyt rajata tarkemmin, esimerkiksi maakohtaisesti, mikä helpottaa oikean päästökertoimen valintaa. Hiilineutraalien tuotteiden osalta palvelu näyttää nyt myös tuotteen hiilijalanjäljen ennen kompensointia.