Skip to content
DNV on validoinut OpenCO2.net-hiilijalanjälkimerkin

OpenCO2.net-hiilijalanjälkimerkille DNV:n validointi

Kansainvälinen akkreditoitu sertifiointi- ja luokituslaitos DNV on validoinut OpenCO2.net-hiilijalanjälkimerkin. Arvioinnissa huomioitiin Hiilijalanjälkimerkin myöntämisen prosessivaiheet ja myöntämiseen tarvitut toimenpiteet sekä OpenCO2.netin datanhallinta. Lausunto vahvistaa, että OpenCO2.net-hiilijalanjälkimerkki noudattaa Greenhouse Gas Protocol -standardin (GHG protocol -standardi) sekä ISO 14067 -standardin mukaisia vaatimuksia.

OpenCO2.net -alustan työkaluilla toteutetut laskennat perustuvat päästökertoimiin, jotka on saatu kolmansien osapuolien vertaisarvioiduista tietolähteistä tai ovat yrityskohtaisia, ja jotka on tarkastettu Clonet Oy:n sisäinen laadunvalvontajärjestelmän mukaisesti. DNV:n näkemyksen mukaan sisäinen laadunvalvonta ja OpenCO2.net -alustan oikea toiminta mahdollistavat luotettavan hiilijalanjälkimerkin myöntämisen organisaatioille ja/tai tuotteille.

Hiilijalanjälkimerkki kehitettiin alun perin vastaamaan asiakkaidemme kysyntään. Päästölaskentojen yleistyessä yhä useammat hiilijalanjälkilaskennan toteuttaneet yritykset haluavat erottua joukosta ja tuoda esiin sen, että laskenta on standardipohjainen ja siinä on huomioitu kaikki oleelliset päästölähteet.

”Haluamme tuoda luotettavan hiilijalanjälkitiedon kaikkien ulottuville. Hiilijalanjälkimerkki kertoo asiakkaille ja muille sidosryhmille, että laskenta on standardipohjainen ja luotettava.”, sanoo Clonetin toimitusjohtaja ja perustaja, Sari Siitonen.

Lue lisää Hiilijalanjälkimerkistä sekä Hiilijalanjälkimerkin säännöistä ja ehdoista.

OpenCO2.net-hiilijalanjälkimerkki on Clonet Oy:n hallinnoima vapaaehtoinen sertifikaatti. Merkki voidaan myöntää sellaisille organisaatioille tai tuotteille, joiden hiilijalanjälki on määritetty tai varmennettu OpenCO2.net -palvelun avulla tai luotettavan kolmannen osapuolen toimesta. Hiilijalanjälkimerkki osoittaa, että laskettu hiilijalanjälki perustuu luotettaviin lähtötietoihin ja laskentamenetelmiin sekä täyttää laskentastandardien vaatimukset. Merkki voidaan myöntää organisaatiolle tai tuotteelle.

Ota meihin yhteyttä kuullaksesi lisää

Clonet, Sari Siitonen

Sari Siitonen
Perustaja ja toimitusjohtaja
sari.siitonen(a)clonet.fi, p. +358 40 761 5221