Skip to content

OpenCO2.net-hiilijalanjälkimerkillä ISS:n ateriakohtaiset päästöt näkyviin

ISS Palvelut Oy tuo ateriakohtaiset päästöt näkyviin henkilöstöravintoloissa käyttämällä OpenCO2.net-hiilijalanjälkimerkkiä. Merkki osoittaa, että hiilijalanjälki on määritetty alan standardien mukaisesti. 

ISS Palvelut on yhdessä Clonetin kanssa toteuttanut palveluidensa hiilijalanjälkilaskennan OpenCO2.netin työkaluilla, jotka mahdollistavat lisäksi päästökehityksen seurannan ja erilaisten skenaarioiden mallintamisen. Henkilöstöravintoloiden hiilijalanjälki tuodaan nyt esille hiilijalanjälkimerkin avulla.

Hiilijalanjälkimerkki on varustettu QR-koodilla, jonka takaa avautuu AR-ympäristö jossa asiakas saa tietoa, mitkä ovat raaka-ainevalintojen, logistiikan (kuljetusetäisyydet), energian- ja vedenkulutuksen vaikutukset lounaan hiilijalanjälkeen.

ISS:n ravintolassa syödyn lounaan keskimääräinen hiilijalanjälki on 2,5 kg.  Noin 76 % hiilijalanjäljestä muodostuu hankituista elintarvikkeista, ja tästä 8 %-yksikköä aiheutuu hävikistä. Seuraavaksi merkittävin päästölähde on ruuanvalmistuksessa tarvittava sähkö.

ISS Palvelut Oy:n kunnianhimoisena ilmastotavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Lue lisää ISS:n tiedoteesta.