skip to Main Content
Messeforum Kehitti Hiilineutraalin Messuosaston

Messuosastot ovat nyt hiilineutraaleja

Messeforum kehitti hiilineutraalin messuosaston ensimmäisenä Suomessa osana yrityksen laajempaa ilmastostrategiaa.

Koronavuosi hiljensi messut hetkellisesti, mutta kysyntä messuille on jälleen alkanut kasvaa Suomen ja Euroopan avautuessa. Suomalainen messurakentaja ja messupalveluiden asiantuntijayritys Messeforum käytti koronavuoden hyväkseen kehittämällä ensimmäisenä Suomessa hiilineutraalin messuosaston, jonka se tarjoaa automaattisesti kaikille asiakkailleen.

Clonet on auttanut Messeforumia ilmastostrategian laatimisessa ja Hiilineutraali messuosasto -konseptin kehittämisessä. Clonet auttoi myös tunnistamaan merkittävimmät messuosastojen suunnitteluun, toteutukseen ja purkamiseen liittyvät päästölähteet. Messuosastojen hiilijalanjäljet määritetään Clonetin kehittämän OpenCO2.net-hiilijalanjälkialustan työkaluilla.

Messeforum on myös sitoutunut hiilijalanjälkensä jatkuvaan pienentämiseen kaikessa toiminnassaan. Ne päästöt, joita Messeforum ei pysty itse pienentämään esimerkiksi materiaalivalintojen tai kierrätyksen kautta, kompensoidaan CO2eston päästöleikkurilla.

”On ollut ilo olla mukana tukemassa Messeforumin ilmastotyötä ja uuden liiketoimintakonseptin kehittämistä. Messeforumin Hiilineutraali messuosasto on ensimmäinen laatuaan. Palvelu tukee Messeforumin asiakkaiden hiilineutraaliusmatkaa pienentämällä messupalveluista aiheutuvia päästöjä. ” sanoo Clonetin perustaja ja toimitusjohtaja Sari Siitonen.

Tutustu hiilineutraaliin messuosastoon Messeforumin sivuilla.

Katso video

Videolla Messeforumin toimitusjohtaja Arto Varanki ja Clonetin toimitusjohtaja Sari Siitonen kertovat lisää hiilineutraalista messuosastosta.