skip to Main Content
Sparrausohjelmassa Clonet Keskittyy OpenCO2.net-hiilijalanjälkialustan Kaupallistamiseen Ja Skaalaamiseen Kansainvälisille Markkinoille

Clonet mukaan Kasvu Open -sparrausohjelmaan

Clonet on valittu mukaan Kasvu Openin Bio- ja kiertotalouden Kasvupolku® -sparraukseen. Kasvu Open on valtakunnallinen kasvuyritysten sparrausohjelma, joka tarjoaa apua liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun. Ohjelma tarjoaa etenkin sparraus- ja verkostoitumismahdollisuuksia valtakunnallisesti merkittävien kumppaneiden kanssa.

Sparrausohjelmassa Clonet keskittyy OpenCO2.net-hiilijalanjälkialustan kaupallistamiseen ja skaalaamiseen kansainvälisille markkinoille. Tavoitteena on monipuolistaa palvelutarjontaa ja vähintään tuplata alustaan liittyvien palvelujen liikevaihto vuoden 2021 aikana.

Tuomarit arvioivat hakeneita yrityksiä tuotteen markkinapotentiaalin ja kasvumahdollisuuksien perusteella sekä arvioiden näyttöä ja tiimiä.

– Bio- ja kiertotalouden Kasvupolulle haki mukaan laaja kirjo uusia tuotteita, teknologiota tai palveluja kehittäviä innovatiivisia yrityksiä. Valitsimme mukaan yrityksiä, jotka kehittävät bio- ja kiertotalouden tarpeisiin uniikkeja ja skaalautuvia ratkaisuja, joissa on kasvupotentiaalia kansainvälisille markkinoille, kertoo Perttu Koskinen Nesteen Innovaatio-yksiköstä.

Kiertotalouden merkitys tulee kasvamaan maailmanlaajuisesti ja silloin uusien ratkaisujen ilmastovaikutusten tunnistaminen on keskeisessä roolissa. Suomen Itsenäisyysrahasto Sitra arvioi, että kiertotalous voi kasvattaa Suomen kansantalouden arvoa 2-3 miljardilla eurolla vuosittain vuoteen 2030 mennessä.

– On todella hienoa päästä keskustelemaan ja oppimaan kansainvälisillä markkinoilla toimivien yritysten osaajilta. Kiertotalousratkaisujen hiilijalanjäljen – ja myös positiivisen hiilikädenjäljen – mittaaminen on monimutkaisempaa kuin perinteisessä lineaaritaloudessa. Tähän me pyrimme OpenCO2.net-hiilijalanjälkialustan avulla tuomaan helppokäyttöisen ratkaisun, sanoo Sari Siitonen, Clonetin toimitusjohtaja.

Lue lisää Kasvu Openin verkkosivuilta.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko pysyä ajan tasalla Clonetin ja OpenCO2.netin kuulumisista? Tilaa kerran kuukaudessa ilmestyvä uutiskirjeemme.