Skip to content

Asiakastarina: Touchpoint selvitti hoitoasun hiilijalanjäljen

Touchpoint Oy halusi selvittää hoitoasun hiilijalanjäljen. Hankkeessa vertailtiin myös tuotteen vaihtoehtoista elinkaarta.

Ekologisia työvaatteita tarjoava Touchpoint halusi selvittää housuista ja paidasta koostuvan hoitoasun hiilijalanjäljen. Clonet toteutti asun hiilijalanjälkilaskennan OpenCO2.net-hiiljalanjälkialustan avulla ISO 14 067 -standardin mukaisesti. Laskentaan sisällytettiin vaatteen elinkaaren vaiheet raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien valmistuksesta siihen asti kunnes hoitoasu luovutetaan asiakkaalle. Clonet laski tuotteessa käytettävälle kankaalle päästökertoimen hyödyntäen Ecoinvent-päästötietokantaa ja ottaen huomioon hankintaketjun vaiheet.​ Lisäksi projektissa tarkasteltiin hoitoasun vaihtoehtoista elinkaarta, jonka kautta vaatteen hiilijalanjälkeä olisi mahdollista pienentää.

“Vastuullinen työvaate on meille intohimo ja haluamme olla alan edelläkävijöitä. Hoitoasun hiilijalanjäljen selvittäminen ja vaihtoehtoisen elinkaaren tutkiminen ovat osa tavoitettamme tuottaa vähäpäästöisiä ja hiilineutraaleja työvaatteita. Samalla tuemme globaalia ilmastotavoitetta.“ sanoo Touchpointin toimitusjohtaja Noora Salonoja.

”Touchpoint on ensimmäisiä tekstiilialan toimijoita Suomessa, joka on aloittanut tuotekohtaisen hiilijalanjälkilaskennan. Tietoa voidaan hyödyntää entistä ilmastomyönteisempien tuotteiden suunnittelussa ja sitä voidaan tarjota myös asiakkaille. Tämä auttaa työnantajia suosimaan hankinnoissaan työvaatteita, joiden hiilijalanjälki on laskettu ja joiden päästöjä on pyritty pienentämään.” toteaa Sari Siitonen, Clonetin perustaja ja toimitusjohtaja.

Tutustu muihin Clonetin asiakasprojekteihin referenssisivuilla ja lukemalla vanhoja asiakastarinoita.