skip to Main Content
OpenCO2.netin Annoslaskurilla Ravintolat Voivat Määrittää Annostensa Päästöjä Ja Testata Kuinka Raaka-aineiden Vaihtaminen Vaikuttaa Kokonaispäästöihin.

Aromi-lehti uutisoi OpenCO2.netin annoslaskurista

Suomen Keittiömestarit ry:n jäsenille tarkoitettu Aromi-lehti uutisoi Mission Zero Foodprint -hankkeesta ja OpenCO2.netin annoslaskurista. Laskurilla ravintolat voivat tarkastella annoksien valmistamisesta syntyviä päästöjä ja vertailla kuinka päästöt muuttuvat raaka-aineita vaihtamalla.

Laskuria on mukana kokeilemassa muun muassa Pizzeria Via Tribunali. Via Tribunalin ravintolatoimenjohtaja Antti Kuitunen kertoo ravintolan lähteneen mukaan halusta mitata ja vaikuttaa omaan hiilijalanjälkeen.

”Uskomme sellaiseen mentaliteettiin, että asiat joita ei mittaa, eivät myöskään kehity. Olimme jo aiemmin halunneet kompensoida hiilijalanjälkeä, mutta meillä ei ollut siihen oikeita työkaluja. Halusimme kehittyä tässä asiassa ja ymmärtää hiilineutraaliutta myös liiketoiminnan näkökannasta”, toteaa Kuitunen.

Lue Aromi-lehdestä lisää Via Tribunalin ja muiden ravintoloiden kokemuksia hankkeesta ja annoslaskurista.